Turnaj Luby

08.05.2016 10:00

Na dnešní turnaj jsme odjížděli už za letního počasí. Doufám tedy, že už u nás i zůstane a pomůže fotbalu na kráse.
Turnaj v Lubech nezačal vůbec dobře. Do poslední chvilky jsme čekali na příjezd rozhodčího, avšak nedočkali jsme se. Nakonec jsme celý turnaj museli zrealizovat my laici. A musím říct, že zástupci klubů, včetně nás, se toho zhostili se vší ctí a bez větších problémů, které vznikají i za účasti přiděleného rozhodčího. Předem tohoto článku, bych jim proto rád poděkoval, hlavně proto, že jsme byli schopni se okamžitě domluvit a čelit tím tomuto nenadálému problému a blesku rychle ho vyřešit. Toto je podle mě správný přístup k mládežnickému fotbalu!!!
DO prvního turnaje jsme nastupovali proti týmu z Teplé. Zde nebylo co řešit. Kluci byli motivovaní a soupeři po celý zápas ukazovali jen záda. Není proto divu, že jsme tento zápas v klidu vyhráli v poměru 3:0.
V druhém zápase na nás čekal tým z Hazlova. Tento zápas byl podstatně těžší než zápas před ním. Rychle jsme se sice ujali vedení avšak po hrubé chybě obrany, Hazlov nezaváhal a srovnal stav. Ovšem ne že jen srovnal. O několik málo minut později, dokonce vsítil vedoucí branku a náš tým měl co dotahovat. Následovalo několik minut dobývání soupeřovy brány, avšak bezvýsledně. Trápila nás opět koncovka našich útočníků. Z několika vyložených šancí se ani jedna nevešla mezi tři tyče. A jak vždy platí „nedáš - dostaneš“ tak jsme ještě jednu branku obdrželi. A v poměru 1:3 jsme podlehli.
Ve třetím zápase se na nás chystali Lubští. Tento zápas byl velmi pohledný. Nechybělo zde nic z fotbalového umu, za který by se nemuseli stydět ani dospělí fotbalisté. Spousta osobních soubojů, úniků do brejků a skvělé zákroky obou brankářů. I po gólové stránce to bylo velmi napínavé. Neustále jsme se přetahovali o to, kdo bude mít nakonec tři body za výhru. Ovšem výkon byl tak vyrovnaný, že nakonec musel být i vyrovnaný počet vstřelených branek na obou stranách, atak jsme rozešli smírně 2:2.
Dnešní turnaj hodnotím kladně i přes problémy, které si na nás připravil. Herně to také nebylo špatné, avšak pořád nejsme schopni se vyvarovat zbytečným chybám v obraně a tím ztrácíme důležité body. Začala nás velice trápit i koncovka, kdy i v těch nejvyloženějších šancích neumíme umístit míč do branky… Bohužel těmito opakujícími se chybami jsme si prohráli i tento turnaj.

Sestava: Černý – Amrich (Landa), Hodonický, Brožek -  Strunz, Robausch J – Švagr – Robausch A

 

  Teplá Hranice Luby Hazlov Body Skóre Pořadí
Teplá : 0:3 0:1 0:3 0 0:7 4.
Hranice 3:0 : 2:2 1:3 4 6:5 3.
Luby 1:0 2:2 : 1:0 7 4:2 1.
Hazlov 3:0 3:1 0:1 : 6 6:2 2.